()

1 – Shërimi i sihrit (magjisë)

 

Trajtimi apo shërimi hyjnor i sihrit ndahet në dy pjesë:

Pjesa e parë: Mbrojtja, parandalimi i rënies në sihër para se të ndodhë ajo. Për këtë duhet bërë atë që vijon:

1.Përmbushja e të gjitha obligimeve (vaxhibeve), largimi nga të gjitha ndalesat (haramet) dhe pendimi nga të gjitha mëkatet.

2.Leximi i shpeshtë dhe i vazhdueshëm i Kuranit Fisnik duke ia bërë vetes shprehi leximin e Tij për çdo ditë.

3.Mbrojtja nëpërmjet lutjeve, kërkim mbrojtje nga Allahu, dhikret legjitime dhe prej tyre:

بِسْمِ اللَّهِ الَّذِي لاَ يَضُرُّ مَعَ اسْمِهِ شَيْءٌ فِي الْأَرْضِ وَلاَ فِي السّمَاءِ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ

Bismil-lahil-ledhi la jedurru me’a ismihi shej’un fil-erdi ue la fis-semai ue huves-semiul- alim.

(Tre herë në mëngjes dhe mbrëmje)

“Me emrin e Allahut pranë emrit të Cilit nuk bën dëm asgjë në Tokë e as në qiell, Ai që dëgjon shumë dhe di çdo send.”

Leximi i ajetit kursij pas çdo namazi, para gjumit, si dhe në mëngjes e në mbrëmje.

Leximi tri herë i sureve Ihlas, Felek dhe Nas në mëngjes, në mbrëmje si dhe para gjumit dhe fjalët:

لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ يُحْيِي وَيُمِيتُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

La Ilahe il-lAll-llahu uahdehu la sherike leh, lehul mulku ue lehul hamdu juhji ue jumit, ue huue ala kul-li shej’in kadir.

(njëqind herë në ditë)

“Nuk ka hyjni që meriton të adhurohet pos Allahut, të Vetëm e i pa Rival. Atij i takon Sundimi dhe Lavdërimi, Ai jep jetë dhe vdekje dhe Ai është i Gjithëfuqishëm mbi çdo gjë.”

Bërja e vazhdueshme e përmendja e Allahut të mëngjesit dhe të mbrëmjes, dhikret pas namazit, dhikri para gjumit dhe pas zgjimit nga gjumi, gjatë hyrjes dhe daljes nga shtëpia, gjatë hipjes në një mjet transporti, gjatë hyrjes dhe daljes nga xhamia, Lutja gjatë hyrjes dhe daljes nga tualeti, Lutja kur të shohësh dikë me të meta, si dhe shumë përveç këtyre i kam përmendur tek “Mburoja e muslimanit”; sipas rrethanave, rasteve, vendeve dhe kohëve.

Padyshim se mbrojtja dhe kujdesi i vazhdueshëm me këto është një nga shkaqet që parandalojnë goditjen e sihrit, syrit të keq (mësyshi) dhe nga xhinët, me lejen e Allahut të Madhëruar.

Dhe gjithashtu, ajo është një nga trajtimet dhe mjekimet më madhështore, pasi që të goditesh me këto fatkeqësi dhe të tjera.

4.Ngrënia e shtatë hurmave në mëngjes para ngrënies, duke qenë i uritur, duke u bazuar në fjalën e të Dërguarit (a.s):

“Kush i ha shtatë hurma Axhueh në mëngjes nuk i bën dëm atë ditë as helmi e as magjia.”

Më e mira është që këto hurma të jenë prej hurmave të Medinës siç qëndron në transmetimin e Muslimit, siç është edhe mendimi i shejhut tonë të nderuar Abdullah ibën Baz (Allahu e Mëshiroftë), se në të gjitha hurmat e Medinës gjendet kjo cilësi në fjalën e të Dërguarit (a.s):

“Ai që ha në mëngjes shtatë hurma në mes të dy fushave, nuk do të vuajë atë ditë as nga helmimi, e as nga magjia.”

Siç e sheh dijetari i nderuar, Ibën Bazi ky hadith vlen për të gjitha hurmat dhe jo vetëm për ato të Medinës.

Pjesa e dytë: Shërimi i sihrit pasi që ka ndodhur. Kjo bëhet në disa mënyra:

Mënyra e parë: Nxjerrja dhe prishja e tij nëse dihet vendi se ku është vendosur sihri, me metoda të Sheriatit Islam. Kjo është mënyra më e mirë dhe më e qëlluar, me të cilën shërohet ai i cili është i goditur me sihër dhe prej saj:

a.

Shtypen ose bluhen shtatë gjethe të llotusit të gjelbër në mes të dy gurëve apo diçka të ngjashme. Pastaj futen në një enë dhe mbi to derdhet ujë aq sa mjafton për tu larë dhe lexohen ajetet që vijojnë:

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

اللَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِي السَّمَوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَوَاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ يَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ

All-llahu La Ilahe il-la huuel-Hajjul-Kajjum, la te’hudhuhu sinetun ue la neuum, lehu ma fis-semauati ue ma fil-ërd, men dhel-ledhi jeshfe’u indehu il-la bi idhnih, jalemu ma bejne ejdihim ue ma halfehum ue la juhitune bi shej’in min ilmihi il-la bima shae uesi’a Kursij-juhus-semauati uel-ërd, ue la jeuduhu hifdhuhuma ue huuel Alijjul Adhim.

“Allahu është Një, nuk ka Zot tjetër përveç Atij, Ai është Mbikëqyrës i përhershëm dhe i përjetshëm. Atë nuk e zë as kotja e as gjumi, gjithçka ka në qiej dhe në Tokë, është vetëm e Tij. Kush mund të ndërmjetësojë tek Ai, pos me lejen e Tij? Ai e di të tashmen që është pranë tyre dhe të ardhmen. Nga ajo që Ai di, të tjerët dinë vetëm aq sa Ai ka dëshiruar. Kursija e Tij përfshin qiejt dhe Tokën, kurse kujdesi i Tij ndaj të dyjave nuk i vjen rëndë, Ai është më i Larti dhe më i Madhi.”161

وَأَوْحَيْنَا إِلَىٰ مُوسَىٰ أَنْ أَلْقِ عَصَاكَ ۖ فَإِذَا هِيَ تَلْقَفُ مَا يَأْفِكُونَ فَوَقَعَ الْحَقُّ وَبَطَلَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ فَغُلِبُوا هُنَالِكَ وَانقَلَبُوا صَاغِرِينَ وَأُلْقِيَ السَّحَرَةُ سَاجِدِينَ قَالُوا آمَنَّا بِرَبِّ الْعَالَمِينَ رَبِّ مُوسَىٰ وَهَارُونَ

Ue ahjajna ila Musa en elki asake fe idha hije telhaku ma je’fikun. Feueka el hakku ue betale ma kanu ja’melune. Fegulibu hunalike uenkalebu sagirin. Ue ulijes seharetu saxhidin. Kalu amenna bi-Rabbil alemin. Rabbi Musa ue Harun.

“E Ne e frymëzuam Musain: Hidhe shkopin tënd! Kur qe, ai gëlltiste atë që kishin magjepsur. Atëherë u dëshmua e vërteta dhe u zhduk ajo që kishin përgatitur. Aty u mundën magjistarët dhe faraoni, si dhe u kthyen të poshtëruar. E magjistarët u përulën në sexhde dhe thanë: Ne i besuam Zotit të gjithësisë, Zotit të Musait dhe të Harunit!”162

وَقَالَ فِرْعَوْنُ ائْتُونِي بِكُلِّ سَاحِرٍ عَلِيمٍ فَلَمَّا جَاءَ السَّحَرَةُ قَالَ لَهُمْ مُوسَى أَلْقُوا مَا أَنْتُمْ مُلْقُونَ فَلَمَّا أَلْقَوْا قَالَ مُوسَى مَا جِئْتُمْ بِهِ السِّحْرُ إِنَّ اللَّهَ سَيُبْطِلُهُ إِنَّ اللَّهَ لَا يُصْلِحُ عَمَلَ الْمُفْسِدِينَ وَيُحِقُّ اللَّهُ الْحَقَّ بِكَلِمَاتِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُجْرِمُونَ

Ue kale fir’aunu ituni bikul-li sahirin alim. Felemma xhaes seharetu kale lehum Musa elku ma entum mulkun. Felemma elkau kale Musa ma xhi’tum bihi sihrun, innall-llahe sejubtiluhu innall-llahe la juslihu amelel mufsidin. Uejuhikkull-llahu hakka bi kelimatihi ue leu kerihel muxhrimun.

“Faraoni tha: Sillmëni mua të gjithë magjistarët e aftë. E kur erdhën magjistarët, Musai u tha: Hidhni ç’keni për të hedhur. E kur i hodhën ata, Musai u tha: Kjo që e sollët ju tash, vërtetë është magji! Po Allahu do ta asgjësojë këtë, sepse Allahu nuk e përkrahë veprën e të prishurve. Dhe me argumentet e veta Allahu e fuqizon të vërtetën, ndonëse e urrejnë të pabesët.”163

قَالُوا يَا مُوسَى إِمَّا أَنْ تُلْقِيَ وَإِمَّا أَنْ نَكُونَ أَوَّلَ مَنْ أَلْقَى قَالَ بَلْ أَلْقُوا فَإِذَا حِبَالُهُمْ وَعِصِيُّهُمْ يُخَيَّلُ إِلَيْهِ مِنْ سِحْرِهِمْ أَنَّهَا تَسْعَى فَأَوْجَسَ فِي نَفْسِهِ خِيفَةً مُوسَى قُلْنَا لَا تَخَفْ إِنَّكَ أَنْتَ الْأَعْلَى وَأَلْقِ مَا فِي يَمِينِكَ تَلْقَفْ مَا صَنَعُوا إِنَّمَا صَنَعُوا كَيْدُ سَاحِرٍ وَلَا يُفْلِحُ السَّاحِرُ حَيْثُ أَتَى فَأُلْقِيَ السَّحَرَةُ سُجَّدًا قَالُوا آمَنَّا بِرَبِّ هَارُونَ وَمُوسَى

Kalu ja Musa imma en tulkije ue imma en nekune euuele men elka. Kale bel elku fe idha hibaluhumue isijjuhum juhajjelu ilejhi min sihrihim enneha tes’a. Fe euxhese fi nefsihi hilfeten Musa. Kulna la tehaf inneke entel e’ala. Ue elki ma fi jeminike telkaf ma sane’u. Innema sane’u kejdu sahirin ue la juflihus sahiru hajthu eta. Fe ulkijes seharetu suxhxheden, kalu amenna bi-Rabbi Harune ue Musa.

“Ata thanë: O Musa, do të hedhësh ti apo ne po hedhim të parët? Musai tha: Jo, hidhni ju! Kur, ja, atij iu duk se nga ajo magji e tyre litarët dhe shkopinjtë lëviznin si gjarpërinj. E Musai ndjeu në vete njëfarë frike. Ne i thamë atij: Mos ke frikë, është më se e sigurt se ti do të jesh triumfues! Tani hidhe atë që e ke në dorën tënde të djathtë (shkopin), që t’i gëlltisë ato që i bënë ata, sepse ajo që bënë ata nuk është asgjë tjetër pos mashtrim magjistari, e magjistari nuk do të ketë sukses kudo qoftë. Atëherë kur shkopi i Musait i gëlltiti magjistarët u hodhën në sexhde e thanë: Ne i besuam Zotit të Harunit dhe të Musait!”

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

قُلْ يَا أَيُّهَا الْكَافِرُونَلَا أَعْبُدُ مَا تَعْبُدُونَ وَلَا أَنْتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُدُ وَلَا أَنَا عَابِدٌ مَا عَبَدْتُمْ وَلَا أَنْتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُدُ لَكُمْ دِينُكُمْ وَلِيَ دِينِ

Kul ja ejjuhel kafirun. La a’budu ma ta’budun. Ue la entum abidune ma a’bud. Ue la ene abidun ma abedtum. Ue la entum abidune ma a’bud. Lekum dinukum Ue lije din.

“Thuaj: O ju jobesimtarë! Unë nuk adhuroj atë që ju e adhuroni! As ju nuk jeni adhurues të Atij që unë e adhuroj! Dhe unë kurrë nuk do të jem adhurues i asaj që ju adhuroni! Por edhe ju nuk do të jeni adhurues të Atij që unë adhuroj! Ju keni fenë tuaj që i përmbaheni, e unë kam fenë time që i përmbahem!”165

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ اللَّهُ الصَّمَدُ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُواً أَحَدٌ

Kul hu Allahu ehad, Allahus-samed, lem jelid ue lem juled, ue lem jekun lehu kufuuen ehad.

“Thuaj: Ai, Allahu është Një! Allahut i mbështetet çdo krijesë. As s’ka lindur kë, e as nuk është i lindur. Dhe Atij askush nuk i është i barabartë.”166

 

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ مِن شَرِّ مَا خَلَقَ وَمِن شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ وَمِن شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِ وَمِن شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ

Kul eudhu bi Rabbil felek, min sherri ma halek, ue min sherri gasikin idha uekab, ue min sherrin-nef-fathati fil ukad, ue min sherr-rri hasidin idha hased.

“Thuaj: I mbështetem Zotit të agimit, prej dëmit të çdo krijese, që Ai e krijoi. Dhe prej errësirës së natës kur ngryset plotësisht. Dhe prej dëmit të atyre që lidhin dhe fryejnë nyja. Edhe prej dëmit të smirëkeqit kur sipas smirës vepron.”

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ مَلِكِ النَّاسِ إِلَهِ النَّاسِ مِن شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ مِنَ الْجِنَّةِ وَ النَّاسِ

Kul eudhu bi Rabbin-nas, melikin-nas, ilahin-nas, minsherr-rril uesuasil han-nas, eledhi juvesuisu fi sudurin-nas, minel xhin-neti uen-nas.

“Thuaj: Mbështetem në Zotin e njerëzve! Sunduesin e njerëzve, Të adhuruarin e njerëzve, prej të keqes së cytësit që fshihet. I cili hedh dyshime në zemrat e njerëzve, qoftë ai nga xhinët ose nga njerëzit.”

Pas leximit të ajeteve të lartpërmendura, fryhet në ujë dhe pihet prej tij tri herë, ndërsa me pjesën e mbetur lahet i gjithë trupi dhe në këtë mënyrë largohet sëmundja, prishet magjia inshAllah. Nëse është e nevojshme përsëritet dy ose më shumë herë, derisa të largohet sëmundja plotësisht. Kjo mënyrë është provuar dhe ka dhënë Allahu dobi dhe rezultate të kënaqshme, sidomos për ata që janë të lidhur me magji, që nuk kanë mundësi të kryejnë marrëdhënie intime normale me gratë e tyre.

b.

Lexohet sureja Fatiha dhe ajeti Kursij; dy ajetet e fundit të sures Bekare, suren Ihlas, Felek, Nas, tri herë apo më shumë, duke e fryrë dhe duke vendosur dorën e djathtë në vendin e dhembjes.

c.

Kërkimi i mbrojtjes, rukja dhe lutjet përmbledhëse:

1.

أَسْأَلُ اللَّهَ الْعَظيمَ رَبَّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ أَنْ يَشْفيَكَ

Es’elull-llahel Adhim Rabbel Arshil Kerim en jeshfijek. (shtatë herë)

“E lus Allahun e Madhërishëm, Zotin e Arshit të madh, që të shërojë.”

2.

I sëmuri e vendos dorën e tij në vendin ku ka dhimbje dhe thotë “Bismil-lah” tri herë, e më pas thotë:

أَعُوذُ بِاللَّهِ وَقُدْرَتِهِ مِنْ شَرِّ مَا أَجِدُ وَأُحَاذِرُ

Eudhu bil-lahi ue kudretihi min sherri ma exhidu ue uhadhiru. (shtatë herë)

“Kërkoj mbrojtjen e Allahut me fuqinë e Tij nga e keqja e kësaj që ndiej dhe frikësohem.”

3.

اَللَّهُمَّ رَبَّ النَّاسِ، أَذْهِبِ الْبَأْسَ، وَاشْفِ أَنْتَ الشَّافِي، لاَ شِفَاءَ إِلاَّ شِفَاؤُكَ، شِفَاءً لاَ يُغَادِرُ سَقَمًا

All-llahumme Rabben-nasi edh’hebil- bes, uesh-fi Entesh-Shafi la shifae il-la Shifauke shifaen la jugadiru sekama.

“O Allahu im, Zot i njerëzve, largoja këtë brengë dhe shëroje atë, se vetëm Ti je shërues. Nuk ka shërim të vërtetë pos shërimit Tënd, shërim që nuk mund t’i kthehet sëmundja.”

4.

أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّةِ مِنْ كُلِّ شَيْطَانٍ وَهَامَّةٍ، وَمِنْ كُلِّ عَيْنٍ لاَمَّةٍ

Eudhu bi kelimatil-lahit-tammeh, min kul-li shejtanin ue hammeh, ue min kul-li ajnin ue lameh.

“Lus Allahun që të më mbrojë me fjalët e Tija të plota nga çdo shejtan, nga çdo dyshim i tij dhe prej çdo syri të keq.”

5.

أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّاتِ مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ

Eudhu bi kelimatil-lahit-tammati min sherri ma halek.

“Kërkoj mbrojtje me fjalët e përsosura të Allahut nga e keqja që e ka krijuar.”

6.

أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّاتِ مِنْ غَضَبِهِ وَعِقَابِهِ، وَشَرِّ عِبَادِهِ، وَمِنْ هَمَزَاتِ الشَّياطِينِ وَأَنْ يَحْضُرُونِ

Eudhu bi kelimatil-lahit-tammati, min gadabihi ue ikabihi ue sherri ibadihi ue min hemezatish-shejatin ue en jahdurun.

“Kërkoj mbrojtje me fjalët e përsosura të Allahut nga hidhërimi i Tij, nga dëmi i robërve të Tij dhe nga vesveset e shejtanëve dhe nga afrimi i tyre.”

7.

أَعُوذُ بكَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّاتِ الَّتِي لاَ يُجَاوِزُهُنَّ بَرٌّ وَلاَ فَاجِرٌ: مِنْ شَرِّ مَا خَلَقَ، وَبَرَأَ وَذَرَأَ، وَمِنْ شَرِّ مَا يَنْزِلُ مِنَ السَّمَاءِ، وَمِنْ شَرِّ مَا يَعْرُجُ فيهَا، وَمِنْ شَرِّ مَا ذَرَأَ فِي الْأَرْضِ، وَمِنْ شَرِّ مَا يَخْرُجُ مِنْهَا، وَمِنْ شَرِّ فِتَنِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ، وَمِنْ شَرِّ كُلِّ طَارِقٍ إِلاَّ طَارِقاً يَطْرُقُ بِخَيْرٍ يَا رَحْمَنُ

Eudhu bi kelimatil-lahi Et-tammati el-leti la juxhauizuhunne berrun ue la faxhirun min sherri ma halaka, ue bere’e ue dher’e, ue min sherri ma jenzilu mines-semái, ue min sherri ma je’ruxhu fíha, ue min sherri ma dhere’e fil-erdi, ue min sherri ma jahruxhu minha, ue min sherri fitenil-lejli uen-nehari, ue min sherri kul-li tarikin il-la tarikan, jatruku bi hajrin, ja Rrahman.

“Kërkoj mbrojtje me fjalët e përsosura të Allahut, të cilat nuk mund t’i tejkalojë asnjë bamirës e as i prishur, nga dëmi i asaj që ka krijuar, nga dëmi i asaj që zbret nga qielli, nga dëmi i asaj që ngjitet në të, nga dëmi i asaj që është mbi tokë dhe i asaj që del nga ajo, nga dëmi i sprovave të natës dhe të ditës dhe nga dëmi i çdo udhëtari të natës përveç atij, i cili vije me të mirë, o i Gjithëmëshirshëm.”

8.

اَللَّهُمَّ رَبَّ السَّمَوَاتِ السَّبْعِ وَرَبَّ الأَرْضِ، وَرَبَّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ، رَبَّنَا وَرَبَّ كُلِّ شَيْءٍ، فَالِقَ الْحَبِّ وَالنَّوَى، وَمُنْزِلَ التَّوْرَاةِ وَالْإِنْجِيلِ، وَالْفُرْقَانِ، أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ كُلِّ شَيْءٍ أَنْتَ آخِذٌ بِنَاصِيَتِهِ. اَللَّهُمَّ أَنْتَ الأَوَّلُ فَلَيْسَ قَبْلَكَ شَيْءٌ، وَأَنْتَ الآخِرُ فَلَيسَ بَعْدَكَ شَيْءٌ، وَأَنْتَ الظَّاهِرُ فَلَيْسَ فَوْقَكَ شَيْءٌ، وَأَنْتَ الْبَاطِنُ فَلَيْسَ دُونَكَ شَيْءٌ،

All-llahumme Rabbes-semauatis-seb’i ve Rabbel-arshil-adhim, Rabbena ue Rabbe kul-li shej’in, Falikal-habbi uen-neua, ue Munzilet-Teurati uel-Inxhili, uel-Furkan, eudhu bike min sherri kul-li shej’in Ente ahidhun bi nasijetihi. All-llahumme Entel-Euelu fe lejse kableke shej’un, ue Entel-ahiru fe lejse badeke shej’un, vue Entedh-Dhahiru fe lejse feukake shej’un, ue Entel-batinu fe lejse duneke shej’un…

“O Allahu im, Zot i të shtatë qiejve dhe Zot i Arshit të Madh, Zoti ynë dhe Zot i çdo sendi, Zbërthyes i farës dhe i bërthamës së pemës, Ti je Ai, i Cili e shpalle Tevratin, Inxhilin dhe Kuranin. Kërkoj mbrojtjen Tënde nga e keqja e çdo sendi, balli i të cilit është në dorën Tënde. O Allah, Ti je i pari dhe para Teje nuk pati asgjë. Ti je i Fundit dhe mbas Teje nuk mbetet asgjë. Ti je i Dukshmi dhe mbi Ty s’ka asgjë. Ti je i Padukshmi dhe nën Teje s’ka asgjë.”

9.

بِسْمِ اللهِ أَرْقِيكَ، مِنْ كُلِّ شَيْءٍ يُؤْذِيكَ، وَمِنْ شَرِّ كُلِّ نَفْسٍ أَوْ عَيْنِ حَاسِدٍ، اللهُ يَشْفِيكَ، بِسمِ اللهِ أَرقِيكَ

Bismil-lahi erkike, min kul-li dain ju’dhike, min kul-li nefsin eu ajnin hasidin Allahu jeshfike, bismil-lahi erkike.

“Në emër të Allahut të bëj rukje prej çdo sëmundjeje që të mundon, prej çdo të keqeje të ndokujt apo të mësyshit, Allahu të shëron. Në emër të Allahut të bëj rukje!”

10.

بِسْمِ الله يُبْرِيكَ، وَمِنْ كُلِّ دَاءٍ يَشْفِيكَ، وَمِنْ شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ، وَمِنْ شَرِّ كُلِّ ذِي عَيْنٍ

Bismil-lahi jubrike, ue min kul-li dain jeshfike, ue min sherri hasidin idha hased, ue min sherri kul-li dhi ajnin.

“Allahu të shëroftë nga çdo sëmundje dhe të mbroftë nga zilia e çdo ziliqari, si dhe nga e keqja e çdo syri të keq.”

11.

بِسْمِ اللَّهِ أَرْقِيكَ مِنْ كُلِّ شَيْءٍ يُؤْذِيكَ، مِنْ حَسَدِ حَاسِدٍ، وَمِنْ كُلِّ ذِي عَيْنٍ اللَّهُ يَشْفِيكَ

Bismil-lahi erkike min kul-li shejin ju’dhike, min hasedi hasidin, ue min kul-li dhi ajnin Allahu jeshfik.

“Në emër të Allahut të bëj rukje prej çdo gjëje që të shqetëson, nga zilia e çdo ziliqari, si dhe nga e keqja e çdo syri të keq. Allahu të shëroftë.”

Të gjitha këto kërkim mbrojtje, lutje dhe rukje shërbejnë, me ndihmën e Allahut për shërimin e magjisë, syrit të keq, hyrjes së xhinëve si dhe të gjitha sëmundjeve të përgjithshme. Gjithashtu është edhe rukje e përgjithshme dhe mjaft e dobishme, me lejen e Allahut të Madhëruar.

Mënyra e tretë: Lirimi apo nxjerrja e gjakut të keq me hixhame, nga vendi apo pjesa e trupit ku janë shfaqur shenjat e magjisë, nëse kjo është e mundur. E nëse kjo gjë nuk është e mundur, atëherë lutjet dhe rukjet e përmendura më lart janë më se të mjaftueshme për mjekim dhe shërim me falënderimin e Allahut të Madhëruar.

Mënyra e katërt: Mjekimi me ilaçe natyrore:

Ekzistojnë mjekime mjaftë të dobishme, natyrore, në të cilat na ka udhëzuar Kurani Fisnik dhe Suneti i pastër, nëse njeriu përdorë një mjekim të tillë, me bindje, sinqeritet dhe besim të patundur, duke qenë i bindur se dobia vjen nga Allahu, do t’i bëj dobi e tërë kjo me lejen e Allahut të Lartmadhëruar.

Gjithashtu, ekzistojnë disa ilaçe të cilat kombinohen dhe përzihen me ekstrakte bimore dhe lëndë të tilla si kjo. Përdorimi i këtyre mjekimeve, sipas përvojës shumëvjeçare ka treguar efikasitetin e tyre, andaj nuk ndalohet përdorimi i tyre përderisa nuk përmban gjëra të ndaluara.

Disa nga ilaçet natyrore të dobishme me lejen e Allahut të Madhëruar janë:

1.Mjalti.

2.Fara e zezë (Habetu Seuda).

3.Uji i Zemzemit.186

4.Shiu, ku i Lartmadhëruari thotë:

وَنَزَّلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً مُبَارَكًا

“Ne, nga qielli lëshuam shiun e dobishëm.”

5.Vaji i ullirit, ku i Dërguari i Allahut (a.s) ka thënë:

“Shërbehuni me vajin e ullirit dhe lyhuni me të, sepse ai përfitohet nga druri i bekuar.”

Është vërtetuar nga përvoja dhe përdorimi se vaji i ullirit është vaji më i mirë si dhe nga ilaçet natyrore.

Ajetet nga Kurani per sherimin e Magjise

👇👇👇👇👇👇👇

Postime te ngjashme

Rendesia e Sherimit me Kuran
Sherimi i semundjeve shpirterore
Si te sherohemi nga Mesyshi

 

Mesoni lutjet nga

Mburoja e Muslimanit ne Youtube

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Shpërndaje
error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest

Share This